Κουνούπια
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Δολοφονία 15χρονου παιδιού, εν ψυχρό, από αστυνόμο/μπάτσο/ειδικό φρουρό.

Πήγαινε κάτω

Δολοφονία 15χρονου παιδιού, εν ψυχρό, από αστυνόμο/μπάτσο/ειδικό φρουρό. Empty Δολοφονία 15χρονου παιδιού, εν ψυχρό, από αστυνόμο/μπάτσο/ειδικό φρουρό.

Δημοσίευση από Kounoupi_Pilotos Τρι Δεκ 09, 2008 7:33 pm

Όλοι λίγο πολύ ξέρουμε τι έγινε πρόσφατα. Μπάτσος, εν ψυχρό δολοφονεί 15χρονο παιδί, επειδή τον προκάλεσε. Ο ίδιος επικαλείται ατύχημα. Το θέμα αυτό μπήκε όχι για να ενημερώσει τους συμμετέχοντες αυτού του φόρουμ τι έγινε, αλλά για να θέσει μερικά ερωτήματα και να δηλώσω εγώ κάποιες απόψεις και κάποια συμπεράσματά μου. Καταρχήν λοιπόν θέλω να πω ότι δεν θα πιστέψω ούτε στιγμή τον ιατροδικαστή και τα συμπεράσματα που θα βγάλουν απ' την νεκροτομή. Γιατί πολύ απλά, έχω δει την προπαγάνδα των Μ.Μ.Ε ειδικά τις τελευταίες μέρες. Σας αφήνω μόνους και μόνες σας να αναρωτηθείτε, στις ειδήσεις (όχι στα παράθυρα επειδή εκεί ο καθένας λέει ό, τι θέλει), αλλά στις ειδήσεις, πόσες φορές ακούσατε για τη δολοφονία, και πόσες φορές ακούσατε για το πόσα αμάξια κάηκαν, πόσοι μαγαζάτορες δεν έχουν να πληρώσουν το νοίκι (με τις γνωστές δηλώσεις των "θυμάτων" και τις τραγικές περιγραφές των δημοσιογράφων, όσοι έχουν κάνει ή πάνε 3η λυκείου, πρέπει να γνωρίζουν για την επίκληση στο συναίσθημα!) πόσο μαγαζιά καταστράφηκαν, πόσοι κάδοι, πόσα σπίτια κάηκαν κ.τ.λ... Λοιπόν, έχω να δηλώσω καταρχήν ότι αυτό θέλουν, να αλλάξουν το θέμα, να ξεχαστεί η δολοφονία και να ασχολούνται με αυτά... Πολλοί απ' τους "αντιεξουσιαστές" να ξέρετε ότι είναι ασφαλίτες, είναι βαλτοί για να προκαλέσουν επεισόδια, ώστε να δημιουργήσουν άλλοθι στην αστυνομία να βαράει, να συλλαμβάνει και να δολοφονεί. Μπορώ να σας πω εγώ, ότι χθες που ήμουν στην πορεία διαμαρτυρίας γι' αυτήν την δολοφονία, δεν είδα τον αριθμό καμμένων μαγαζιών, ή και το χάος που περιέγραφαν πιο πριν τα Μ.Μ.Ε. υπήρχαν ορισμένα καμμένα αμάξια και κάδοι, καθώς και σπασμένες τζαμαρίες, αλλά στα Μ.Μ.Ε ΚΑΙ από τότε μιλούσαν για αναρχία, για χάος και για όλη την πόλη καμμένη, πράγμα που δεν ισχύει... Όπως πιστεύω ότι και θα διαπιστώσει όποιος παρευρεθεί και στην αυριανή πορεία, ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέαμα, μετά από την "ολική καταστροφή", όπως την αποκαλούν τα κανάλια. Λοιπόν, μην πιστεύετε τα πάντα που ακούτε, και να προσέχετε πάντα πιο είναι το ζουμί της ιστορίας.

Το δεύτερο θέμα που ήθελα να συζητήσω και να καταθέσω τις απόψεις μου, είναι το τι πρέπει να μας προκαλεί θλίψη και οργή. Είναι όντως απλά ο χαμός ενός παιδιού; Θα σας μιλήσω ειλικρινά, αν άκουγα στις ειδήσεις ότι αυτό το ίδιο παιδί έπεσε από έναν γκρεμό, θα το άκουγα με αδιαφορία. Σίγουρα θα έλεγα "κρίμα", αλλά τίποτα παραπάνω. Λοιπόν αυτό ακριβώς θέλω να πω, δεν είναι ο θάνατος του παιδιού, ούτε το τι παιδί ήταν ο Αλέξης. Γιατί αυτό που πάνε τώρα να περάσουν, είναι το "καλό" προφίλ που είχε αυτό το παιδί. Ότι ήταν καλό παιδί, ευγενικό και όπως το ανέφερε ένα φασιστάκι "παρά τις μαθησιακές δυσκολίες του (δυσλεξία)" προσπαθούσε στα μαθήματα (δεν θα σταθώ στην ρατσιστική συμπεριφορά αυτού του φασίστα που το είπε, όλοι καταλαβαίνετε πόσο αισχρή είναι αυτή η διάκριση που κάνει.), μιλούσε στον πληθυντικό κ.τ.λ... Δηλαδή, προσπαθούν με κάθε τρόπο να πούν, ότι ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΣ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ? Βλέπεται ότι έμμεσα, προσπαθούν να πουν, ότι η πράξη αυτή ήταν έγκλημα, επειδή δεν ήταν όλα τα παραπάνω... Δηλαδή, ακόμα πιο μακρυά αν το πάμε το θέμα, ότι ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗΣ, μια τέτοια πράξη μπορεί και να δικαιολογούταν... Αυτό είναι έμμεση προπαγάνδα, και είναι απ' τις πιο πονηρές και επικύνδινες προπαγάνδες. Όχι, η χρήση όπλου αστυνομικού σε πολίτη, είναι μόνο για την περίπτωση που αυτός ο πολίτης απειλεί ζωές, όχι που διαμαρτύρεται ή καταστρέφει κάδους απορριμμάτων. Συνεχίζω λοιπόν και λέω, δεν ήταν το παιδί που χάθηκε που πρέπει να μας γεμίζει οργή και να μας κάνει να αντιδράσουμε, αλλά είναι η πράξη, η ενέργεια ενός και όχι μόνο αστυνομικού, η κατάσταση που επικρατεί και οι αυθαιρεσίες που επιτρέπονται από το ίδιο το κράτος. Λίγοι ξέρουν ότι έχει ψηφιστεί νομοσχέδιο, που λύνει τα χέρια στους αστυνομικούς καταστολής της τάξης, να επεμβαίνουν ασκώντας υπερβολική βία. Και δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Δεν χρειάζεται να απαριθμήσω κάθε μορφή τέτοιας καταστολής, που έχει κοντέψει, ή και έχει οδηγήσει σε θάνατο ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. Άρα βλέπουμε ότι δεν ευθύνεται ένας ψυχοπαθής, δεν αρκεί να τιμωρηθεί αυτός ο μπάτσος για να λυθεί το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ταξικό, γιατί τα νομοσχέδια βγαίνουν πάντα να προστατεύουν τους αστούς και τους καπιταλιστές, ενάντια στον λαό, και οι ένοπλες δυνάμεις πάντα κάνουν τους μπράβους των αστών και των συμφερόντων τους, ενάντια στον μέσο-απλό άνθρωπο. Γιατί νομίζεται η πορεία δεν μπορεί να κατευθυνθεί προς το Κολωνάκι; Μιλάμε για δίκαιη αστυνομία, όταν οι βίλλες των πλουσίων είναι οι πρώτες που προστατεύονται απ' την αστυνομία; ή όταν η μισή αστυνομία προστατεύει τους πολιτικούς σαν security; Δεν είναι λοιπόν το πρόβλημα ο χαμός ενός παιδιού, αλλά το πώς αυτός προκλήθηκε, μέσω ποιου κρατικού μηχανισμών και στην προσπάθεια να εξυπηρετηθούν ποια συμφέροντα. Σας λέω λοιπόν, ότι είναι λογικό να σας γεμίζει η οργή ένας άδικος χαμός ενός παιδιού, αλλά ότι πρέπει να κοιτάξετε και λίγο πιο πέρα, πιο βαθυά στο πρόβλημα.

Τρίτο πράγμα που θα ήθελα να συζητήσω είναι οι τρόποι που παίρνετε για να : δείξετε την αγανάκτησή σας, δείξετε το θυμό και την οργή σας, τη διαμαρτυρία σας καθώς και να εκφράσετε την αδικία και τον πόνο που ίσως να νιώθετε. Καταρχήν, να σας πω για κάτι "chain sms & mails" που λαμβάνω ανά καιρούς. Τύπου : "Βάλε ένα (F) για να διαμαρτυρηθείς για τον άδικο θάνατο του Αλέξη δίπλα απ' το όνομά σου στο msn". Ειλικρινά δεν νομίζω ούτε ο Καραμανλής, ούτε η μητέρα του Αλέξη, ούτε οι ματατζήδες, ούτε οι υπουργοί, ούτε κανείς να επηρεαστεί ή να σας νιώσει βάζοντας ένα (F) δίπλα στο όνομά σας, ή προωθώντας πραγματικά ΑΧΡΗΣΤΑ και ΤΙΠΟΤΕΝΙΑ παρόμοια μηνύματα. Καταλαβαίνω πως νιώθετε ότι πρέπει να κάνετε κάτι, και πως όταν βλέπετε ένα τέτοιο μήνυμα νομίζετε ότι κάνετε κάτι και βοηθάτε, αλλά πιστέψτε με ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. Δεν είναι λύση το chain mail, δεν είναι λύση να λες "Μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι" στην υπογραφή σου στο facebook ή στο hi5 ή δεν ξέρω κι εγώ πού, δεν είναι λύση, δεν είναι αντίδραση, δεν βοηθάς σε κάτι. Δεν μπορείς να κάθεσαι στη καρέκλα σου, να γράφεις δυο τρείς απόψεις με κάποιους άλλους, να αφήνεις 10 comments και να λες "Βοήθησα, διαμαρτυρήθηκα, αγωνίστηκα". Είναι η έννοια του δηθενισμού (ζητώ συγγνώμη στους λάτρεις της ελληνικής). Δεν κάνετε κάτι με το να συμφωνείτε σιωπηρά πίσω απ' την οθόνη σας και να προωθείτε mails, ή με το να συζητάτε για ώρες μέσα από το msn και να συμφωνείτε για το πόσο άδικο ήταν αυτό που έγινε. Θα πείτε, κι εσύ αυτό κάνεις τώρα, θα διαφωνήσω όμως. Εγώ, έχωντας πάρει το μάτι μου όλα αυτά που περιέγραψα από πάνω, και ξέροντας ότι οι περισσότεροι αλήθεια νοιάζεστε και θέλετε να κάνετε κάτι, προσπαθώ να σας περάσω ένα μήνυμα, το δικό μου μήνυμα.
Επίσης, δεν θεωρώ λύση, το να βγείτε και να καίτε άκυρα μαγαζιά και αυτοκίνητα, να βρίζετε και να φωνάζετε και να πετάτε πέτρες στις δυνάμεις καταστολής. Όπως είπα και παραπάνω, αυτό ακριβώς ψάχνουν, άλλοθι... Γι' αυτούς που πιστεύουν ότι λέω να κάτσετε και να μην αντισταθείτε, κάνετε λάθος... Δεν βγαίνει τίποτα όμως με το να βγείτε στους δρόμους και στις πορείες και να πετάτε πέτρες βρίζοντας. Αυτό που πρέπει κατά την γνώμη μου πάντα να κάνετε, είναι πρώτα απ' όλα να σκεφτείτε από πού πηγάζει αυτό το πρόβλημα. Δεύτερον, να σκεφτείτε αν θέλετε όντως να αλλάξει η κατάσταση. Και στην συνέχεια, να κατεβείτε ναι στην πορεία, αλλά για να διαμαρτυρηθείτε. Δεν σας λέω να πάτε στην πορεία της ΚΝΕ και του ΕΝΑΝΤΙΑ, όπως έκανα εγώ, υπάρχουν και πορείες που δεν είναι κομματοποιημένες, και σ' αυτές σκοπεύω κι εγώ να παρευρεθώ. Σας λέω όμως να πάτε για να φωνάξετε κατά του κράτους αυτού, να ασκείσετε πίεση ναι, αλλά κλείνοντας τους δρόμους, όχι σπάζοντας βιτρίνες... Και φυσικά δεν σας λέω αν σας επιτεθούν τα ΜΑΤ να κάτσετε να τις φάτε. Αλλά αφήστε αυτούς να κάνουν το λάθος, γιατί τότε, δεν θα έχουν άλλοθι... Όπως έγινε και σήμερα στη μαθητική πορεία. Μην πάτε με την οπαδική καύλα στην πορεία, όπως πάτε στο γήπεδο για να "νιώσετε την ένταση" και για να τα "σπάσετε όλα και να τους γαμήσετε όλους". Πηγαίνετε με σκοπό να διαμαρτυρηθείτε, όχι μόνο για τον χαμό ενός παιδιού, αλλά και για μια τρομοκρατική αστυνομία, που παίζει τον ρόλο μαφίας, για φανατισμένους μπάτσους που την έχουν δει ειδικές δυνάμεις, και για ένα κράτος που θέλει να ελέγχει μέσω της αστυνομίας τους πολίτες του αντί να τους προστατεύει.

Αυτά από εμένα.

Έχει επεξεργασθεί από τον/την Kounoupi_Pilotos στις Τρι Δεκ 09, 2008 8:24 pm, 1 φορά
Kounoupi_Pilotos
Kounoupi_Pilotos
Κουνούπι
Κουνούπι

Αριθμός μηνυμάτων : 143
Ημερομηνία εγγραφής : 02/11/2008
Τόπος : Σπίτι του Black

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Δολοφονία 15χρονου παιδιού, εν ψυχρό, από αστυνόμο/μπάτσο/ειδικό φρουρό. Empty Απ: Δολοφονία 15χρονου παιδιού, εν ψυχρό, από αστυνόμο/μπάτσο/ειδικό φρουρό.

Δημοσίευση από Kounoupi_Pilotos Τρι Δεκ 09, 2008 8:11 pm

και να απαντήσω σε μια ερώτηση που μου έκανε ο Black, όταν του είπα ότι συμφέρει το "κράτος" και τις επικρατούσες τάξεις αυτές οι καταστροφές που γίνονται και πως πολλές τις υποκινεί το ίδιο.

Και μου κάνει την ερώτηση, γιατί;; Τι συμφέρον έχει το κράτος απ' το να καεί η μισή Αθήνα παραδείγματος χάριν;

Παραθέτω την απάντηση όπως του την είπα, καλό είναι το θέμα αυτό να εξελιχθεί σε διάλογο:

Το κράτος προστατεύει τον καπιταλισμό και τις αστικές τάξεις, γι' αυτό και υπάρχουν οι δυνάμεις καταστολής και τρομοκρατίας, για να φοβάται ο λαός και να μην αντιστέκεται στην αδικία και στην εκμετάλλευση της αστικής τάξης.
Τώρα όμως, λόγω του περιστατικού, έχουν αρχίσει διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις, και ο λαός σιγά σιγά αρχίζει και ξυπνάει, νιώθει την αδικία και την εκμετάλλευση στο πετσί του, δεν την βλέπει μόνο μακρυά του με μια αδιαφορία απ' την οθόνη του όπως γινόταν μέχρι σήμερα...
Όμως εκεί είναι το ζήτημα, εκεί είναι το θέμα... Τι θέλει το κράτος; τι θέλουν οι κυβερνούσες τάξεις; (γιατί θέλουμε δεν θέλουμε, έχουμε ταξική δικτατορία) Θέλει ο λαός να φοβάται, και να βασίζεται σ' αυτό (το κράτος) να τον "προστατέψει".
Έτσι θέλει να ξεχαστεί η δολοφονία, ένα γεγονός που επιδρά στον λαό επαναστατικά και αφυπνιστηκά, και θέλει να τρομοκρατηθεί ο λαός ώστε να φτάσει στο σημείο να πει "ας μας προστατέψει η αστυνομία απ' αυτές τις καταστροφές"
Kounoupi_Pilotos
Kounoupi_Pilotos
Κουνούπι
Κουνούπι

Αριθμός μηνυμάτων : 143
Ημερομηνία εγγραφής : 02/11/2008
Τόπος : Σπίτι του Black

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης